De William Rutten Contest met Tygo Gernandt

Geplaatst op
Intro:
Vroeger toen ik nog lid was van de Veronica gids en de opleiding fotografie volgde in Ede (vanaf 2003), keek ik bij magazines vaak wie de fotograaf was die de foto’s maakte. Heel vaak zag ik de naam William Rutten bij de foto’s staan.

Ondertussen is William een van de meest gevraagde celebrity-fotografen van ons land en hij organiseerde onlangs een bijzondere fotowedstrijd op Facebook waarmee je 15 minuten fotoshoot-tijd met Tygo Gernandt kon winnen. Een oude klasgenoot had mij getagd bij een van de berichten. Ik was op dat moment nog druk bezig met het voorbereiden van mijn baard-project (dat ondertussen een flinke vertraging heeft opgelopen), dus ik twijfelde of ik wel mee moest doen.

Een collega “ik noem geen namen”, zei wel eens tegen mij, wanneer ga jij eens prijzen winnen? Hij klopt vaak met zijn knokkels op de tafel en laat dan een bericht zien van een bekende fotograaf die prijzen heeft gewonnen. Ik win nooit prijzen omdat ik nooit mee doe. Zo simpel is het. Net zoiets als: ik wil wel een keer de loterij winnen. Maar ja, dan moet je wel een keer meedoen…

Nu wordt het tijd dat ik eens wat ga winnen!

Samenvatting van de wedstrijd:
William nodigde iedereen uit om 2 van zijn beste portretfoto’s op te sturen. In no time had hij meer dan 4.400 inzendingen. Daar koos hij de beste 21 uit. Waaronder mijn foto…
Nagelsessie-036-copy
Van die 21 zouden er uiteindelijk nog maar 4 foto’s overblijven. Mensen konden massaal gaan liken (lees: stemmen).
Het werd een spannende tijd met de al die stemmen. Ik zat op een gegeven moment niet meer in de top 4…

Ik had de moed al op gegeven. En uiteindelijk koos William mijn foto! Hoe mooi! Uiteindelijk waren wij, Marije DijkemaGaby ErmstrangPleuni van der Pas en ik de finalisten.

Jaleesa Derksen -een oud fotografie schoolgenoot- wilde wel mijn assistente zijn. Ze had vroeger ook voor mij wel eens model gestaan.

Door het drukke schema van Tygo duurde het even voordat we een datum kregen. Iedereen om mij heen was enthousiast. Men vroeg me vaak of er al een datum bekend was. Uiteindelijk werd bekend gemaakt dat het op 3 juni zou zijn. Helaas kon ik die dag en toen moest ik wel… (Waar ben ik toch aan begonnen…)

De shootdag: 

Op 3 juni 2016 ging het dus gebeuren. Ik heb Jaleesa op station Deventer opgehaald en reden samen naar de studio van William.

2016-06-03 12.09.09

Tijdens de shoots waren er livestreams te volgen op Facebook. De fotografen volgden de streams van de “concurrenten”. En ik? Ik liep een beetje zenuwachtig te ijsberen en gek te doen tijdens de shoot van de anderen. 2016-06-03 14.09.48 2016-06-03 14.11.49 2016-06-03 14.09.59

En dan mijn shoot…

William komt mij lachend ophalen. Klik op onderstaande foto voor grotere versie.Backstage bij William

Tijdens de shoot zei ik tegen Tygo: “als ik jou zie, denk ik aan kracht. Ik wil graag power zien”. Hieronder de livestream van mijn shoot:

Mensen kregen hierdoor bepaalde verwachtingen (begreep ik uit de reacties op Facebook) en wilden ook graag een krachtige foto zien.

Na de shoot hadden wij een dag om 1 foto te bewerken en op te sturen naar William. Die zou dan online worden geplaatst en de foto met de meeste likes werd uiteindelijk de winnaar. Omdat kracht/power de essentie van mijn shoot leek te worden, heb ik voor de onderstaande foto gekozen.

De winnende foto. Ik heb uiteindelijk voor deze foto gekozen omdat mensen reageerden met power! Een kreet die ik had bedacht voor Tygo.
De winnende foto. Ik heb uiteindelijk voor deze foto gekozen omdat mensen reageerden met power! Een kreet die ik had bedacht voor Tygo. Mijn foto had met meer dan 3100 likes de meeste likes.

Ik wist niet dat men zo enthousiast zou worden van mijn foto…

Ik stuurde de foto naar een vriendin (ook een fotografe) en die reageerde met:

Schermafbeelding 2016-06-13 om 14.57.40

En op Facebook kwamen ook allemaal fantastische reacties:

Schermafbeelding 2016-06-05 om 21.20.47

Voordat ik het wist had mijn foto een naam gekregen:Schermafbeelding 2016-06-09 om 11.45.17

Op dinsdagnacht 00:00 stond mijn foto met de meer dan 3100 likes bovenaan. Hierdoor kreeg ik klokslag twaalf een heel mooi verjaardagscadeau!

Een dag later had Tygo deze foto zelfs als profielfoto op Facebook gebruikt.

Wat heb ik gewonnen? Een lunch met de William Rutten, een bokaal, samen met de andere fotograferen uitgelicht in het fotografieblad FOCUS en natuurlijk bekendheid.

UPDATE 29-08-16
Verslag van de lunch:

Lunch fotowedstrijd William Rutten Photography

In FOCUS

Hier vind je mijn foto’s van Tygo Gernandt.

Op de volgende pagina vind je een uitgebreid verslag doormiddel van berichten van William Rutten op Facebook.

Eén antwoord op “De William Rutten Contest met Tygo Gernandt”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *