De kunstenaar

Wie is deze kunstenaar?

Mijn naam is Metin Yirtici naast dat ik fotografeer, ben ik een professioneel beeldend kunstenaar uit Hengelo. In Hengelo sta ik bekend als een artistieke fotograaf die voornamelijk portretten maakt waarmee ik de kwetsbaarheid met gelaagdheid in beeld breng. Daarnaast werk ik projectmatig en maak ik conceptuele en geënsceneerde foto’s. Helaas kan ik niet schilderen en tekenen, daarom wil ik de camera en de foto bewerkingsprogramma’s gebruiken om mijn creativiteit een vorm te geven. Voor mij moet bijna iedere foto een kunst op zich zijn.

Wat doe ik verder?

Gedachtespinsel van een kunstenaar.

Niemand wil levend in een hokje geplaatst worden, de creatieve geest zonder een vaste vorm vloeit ‘out of the box’.

De kunstenaar heeft een voorstelling van een authentiek iets in zijn geest, waardoor hij in de ban raakt van een visie met potentie.

Tijdelijk verdoofd en continue starend naar een mozaïek van verschillende herinneringen met nieuw licht en perspectieven, het idee in een momentopname. Het is de cohesie van ironie, tegenstrijdigheid, de herhaling, dualiteit en/of het toeval dat wordt vastgelegd in een vorm van een symfonie.

Voor een herinnering van een bijzondere momentopname. De een doet het met een penseel, een ander met een camera en een derde doet het en legt niks vast. Tenzij de kunstenaar zich uit. Dan wordt het mondeling doorgegeven. Het is de kunst om de manier, balans en kunde te vinden om je te kunnen uiten.

Metin Yirtici @2021

P.s. Ik hou ervan om een beetje out of the box te denken, met woorden te spelen en om wat duisternis in de spotlight te zetten.

Voor alle persoonlijke projecten, klik hier.