De Beelddenker

Ik ben blij om te melden dat de openingvan mijn foto-expositie ‘De Beelddenker’ op zondag 3 september (2023) in de A-Galerie een succes was. Er waren rond de 50 bezoekers, die genoten van de foto’s en de uitdaging om te raden wat ze betekenden. Het was een interactieve, leuke en creatieve ervaring, waarbij ik veel positieve reacties en feedback kreeg. Ik wil iedereen bedanken die is gekomen en mijn werk heeft gesteund. Hieronder ziet u impressie van de opening.

Het is een leuk en luchtig fotoproject voor jong en oud, waar ik bepaalde woorden letterlijk neem en verbeeld.

“Beelddenken is denken in beelden en gebeurtenissen, niet in woorden en begrippen. Een beelddenker ziet in één oogopslag het geheel”.
Aldus stichtingbeelddenken.nl

De voorwerpen op de foto’s zijn soms wat ze zijn, maar soms moet je het werkwoord ervan bedenken of een synoniem gebruiken. Het is dus een beetje puzzelen, maar het is vooral leuk om de foto’s te bekijken en hopelijk kan de kijker wat te lachen om de humor. Het gaat dus niet alleen om de moeilijkheid van het raden.

Mensen een glimlach op het gezicht te brengen is een van mijn favoriete bezigheden, ik hoop dat het hier ook lukt.

P.s. De foto met de sinaasappel zal ik nog uitleggen, de rest mogen jullie zelf raden.
Toen ik voor het eerst het woord VRUCHT-VLEES hoorde, begreep ik niet wat er bedoeld werd.
Bestond er echt fruit met vlees? En hoe zou het eruit zien? In mijn gedachten werden de beelden die ik al wel kende samengesteld tot één.
Vervolgens ben ik gaan nadenken wat voor beelden ik nog meer zou kunnen creëren die samen zijn gesteld uit twee verschillende woorden. Dit is het resultaat.

 

De foto’s:

Klik hier voor de interview bij Zie de Vensters

Zie de Vensters, in samenwerking met Radio TV Hengelo, stelde 5 vensters ter beschikking om te exposeren met je kunstwerken.
Ik was de vijfde exposant voor Zie de Vensters. Voor deze locatie had ik speciaal dit project bedacht en heb ik vijf foto’s gemaakt.

De uitnodiging van Zie de Vensters: