De Beelddenker

Graag nodig ik jullie uit op de opening van mijn fotografieproject “De Beelddenker” op zondag 3 september om 16:00 uur in de A-Galerie (Steynstraat 16, Hengelo).

In 2019 exposeerde ik bij Zie de Vensters met 5 foto’s voor dit project (zie onderaan dit bericht). Doordat ik heel veel leuke reacties kreeg, heb ik voor het vervolg 17 nieuwe foto’s gemaakt. Het is een leuk en luchtig fotoproject voor jong en oud, waar ik bepaalde woorden letterlijk neem en verbeeld.

“Beelddenken is denken in beelden en gebeurtenissen, niet in woorden en begrippen. Een beelddenker ziet in één oogopslag het geheel”.
Aldus stichtingbeelddenken.nl

De voorwerpen op de foto’s zijn soms wat ze zijn, maar soms moet je het werkwoord ervan bedenken of een synoniem gebruiken. Het is dus een beetje puzzelen, maar het is vooral leuk om de foto’s te bekijken en hopelijk kan de kijker wat te lachen om de humor. Het gaat dus niet alleen om de moeilijkheid van het raden.

Mensen een glimlach op het gezicht te brengen is een van mijn favoriete bezigheden, ik hoop dat het hier ook lukt.

Ik zie jullie graag op 3 september!

Opening expositie: 3 september om 16:00 uur
Adres: A Galerie; Steynstraat 16, Hengelo.
Openingstijden: maandag – vrijdag van 10:00 – 15:00 uur.
De expositie duurt tot en met 22 oktober

P.s. De foto met de sinaasappel zal ik nog uitleggen, de rest mogen jullie zelf raden.
Toen ik voor het eerst het woord VRUCHT-VLEES hoorde, begreep ik niet wat er bedoeld werd.
Bestond er echt fruit met vlees? En hoe zou het eruit zien? In mijn gedachten werden de beelden die ik al wel kende samengesteld tot één.
Vervolgens ben ik gaan nadenken wat voor beelden ik nog meer zou kunnen creëren die samen zijn gesteld uit twee verschillende woorden. Dit is het resultaat.

 

De foto’s:

Klik hier voor de interview bij Zie de Vensters

Zie de Vensters, in samenwerking met Radio TV Hengelo, stelde 5 vensters ter beschikking om te exposeren met je kunstwerken.
Ik was de vijfde exposant voor Zie de Vensters. Voor deze locatie had ik speciaal dit project bedacht en heb ik vijf foto’s gemaakt.

De uitnodiging van Zie de Vensters: