Maybe

Voor dit project ‘Maybe’ ben ik op zoek naar mensen met iets vreemds/anders/bijzonders (in de ruimste zin) aan hun gezicht, lichaam of geest. Ik wil mensen eren met hun bijzonderheden door ze respectvol op de foto te zetten. Wat is nog mooier dan dat je voor iemand iets kunt betekenen? Samen werken we aan een mooi idee.

De geportretteerden -die hier onder te zien zijn- gingen allemaal voor mij uit hun comfortzone, enkelen wilden niet herkenbaar op de foto. Men kreeg geen vergoeding voor de shoot, maar wel de foto’s. De foto’s zijn in een langere periode gemaakt en zijn de stijlen van de foto’s verschillend.

Mijn doel is om ooit met een boek te komen en met deze foto’s meerdere exposities te houden.

Heb je ook interesse om op de foto te gaan, neem gerust contact op.

Probeer goed en duidelijk uit te leggen wat je hebt, eventueel met (linkjes naar) foto’s. Niet iedere aanmelding betekent automatisch dat je ook gefotografeerd wordt.

Ik ben bijvoorbeeld op zoek naar iemand met obesitas, vitiligo, alopecia, een gehandicapte, vlinderziekte, progeria, spastische, duidelijk zichtbare tumor, syndroom van down, personen met (mislukte) botox ervaring, extreem acne, lichaam vol met tatoeages, littekens of met zelf-mutilatie, primordiale dwerggroei, vuurwerk slachtoffers, mensen met een bepaald achtergrond/verhaal of anders….

Hieronder de andere foto’s die in deze serie horen; let op, enkele foto’s kunnen als schokkend worden ervaren. De foto’s zijn over een langere periode gemaakt, waardoor je verschillende stijlen van fotograferen en bewerkingen ziet.

 

UPDATE:

Op 26 januari 2019 was ik volop aanwezig in de media:

Een paar uur later.

De eerste expositie met Maybe is nu al een succes, op zondag 27 januari 2019 waren er 126 bezoekers. De reacties waren erg lovend en het geeft mij een boost om zeer zeker verder te gaan met dit project. Voorlopig loopt dit door en hoop ik dat meer mensen zich aanmelden voor een fotoshoot.

Prachtige reactie van een van de bezoekers:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Metin Yirtici (@metin_fotografie)

Het boek:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Metin Yirtici (@metin_fotografie)