Wildhangen bij Möllerwerf en…

Geplaatst op

Onlangs is er een nieuwe expositieruimte annex kunstwerkplaats in Hengelo bij gekomen. Hier kunnen ook evenementen georganiseerd worden. Klik hier voor meer informatie.

We kregen een mail met de volgende tekst:

Beste Kunstenaar,
Je bent actief als kunstenaar of fotograaf in Twente en hebt er belang bij dat je werk onder de aandacht komt van curatoren, afnemers en publiek?
Wil je daarbij kans maken dat jouw werk wordt geselecteerd voor een tentoonstelling langs havensteden tussen Berlijn en Rotterdam, meld je dan aan voor de Wildhanging in Kunstwerkplaats de Möllerwerf.

 

Er doen 113 kunstenaars uit Twente mee aan deze expositie. De kunstwerken zijn erg divers en van een hoog niveau.

De opening is erg druk bezocht. Tijdens de Open Dag afgelopen weekend zijn er meer dan 500 bezoekers naar ons werk komen kijken.

Met de onderstaande foto doe ik mee aan deze expositie.

Ben zelf erg trots op deze foto en ik heb hier al heel veel mooie opmerkingen over gekregen. Een opmerking die mij altijd is bijgebleven:

Toen ik de foto voor het eerst zag en nog niet naar beneden was gescrolld dacht ik dat de hand het mannelijk lid had vervangen maar toen zag ik de banaan.
En daardoor blijf je langer naar de foto kijken of het een puzzel is die je wilt oplossen maar je snapt er niks van.
En dan heb je de oplossing hij hoeft niet opgelost te worden want dit is geen puzzel maar kunst.

 

Zo leerde ik dat kunst niet altijd dramatisch hoeft te zijn om indruk achter te laten. Kunst mag ook humor bevatten en iedereen kan zijn eigen verhaal erbij bedenken. Afgelopen jaren is gender en identiteit een hot item. Sommigen zien dit hierin terug.

Gisteren (05-04-2022) kreeg ik het mooie nieuws, dat mijn foto anoniem geselecteerd is uit de 113 kunstwerken voor een reizende groepsexpositie langs de 7 havensteden tussen Rotterdam en Hamburg. In elke stad sluiten 20 werken aan. De eind-expositie met werk uit alle steden vindt plaats in Kunstwerkplaats de Möllerwerf te Hengelo.

Meer informatie volgt…

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met donderdag 21 april.
Van maandag tot en met donderdag op afspraak (0653844205) en van vrijdag tot en met zondag tussen 12.00 en 18.00 uur vrije inloop.
Adres: Oude Boekeloseweg 31 G Hengelo