Fujifilm GFX Event

Geplaatst op

De meeste mensen die mij kennen, weten dat ik met een Canon fotografeer. Ik gebruik nog steeds de oude vertrouwde Canon 5D MKII uit 2008… Deze werkt nog steeds goed en laat me niet in de steek. De laatste tijd ben ik meer kunstzinnig in de studio bezig dan buiten. Heel soms kom ik een beperking tegen bij mijn Canon; namelijk dat, zodra ik ga fotograferen met een hoger getal dan 1000 ISO, de ruis storend wordt (hoe hoger het getal, hoe meer ruis). Daarom zit ik al een tijdje te denken om een nieuwe camera te kopen.

Cameranu.nl bood een mogelijkheid om met de Fujifilm GFX middenformaat te spelen. De professionele portretfotografen Martin Hogeboom en Ferry Knijn, die met GFX-toestellen werken, legden alles uit tijdens de event in Studio34x in Almere.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Metin Yirtici (@metin_fotografie)

Deze middenformaat camera’s staan bekend om hun grote sensor, vele megapixels en een groot dynamisch bereik. Zelfs bij ISO 3200 heb je geen ‘last’ van ruis.

Hieronder een voorbeeld, rechts bovenaan zie je de EXIF gegevens van de foto.


Hieronder 100% ingezoomd, de foto is geschoten op 3200 ISO, geen ruis te zien. Dit hoef ik niet te proberen met mijn camera.

Ik kreeg een Fujifilm GFX 50SII in mijn handen met 110 mm lens (dat is 85mm bij mijn full-frame camera).

Hieronder een paar foto’s, gemaakt tijdens de event.

Ook nog een andere opstelling.

Hieronder 100% ingezoomd. Zover kom ik niet met mijn camera…100% ingezoomd

Ik ga volgend jaar bepalen wat ik ga doen, of een nieuwe Canon of de Fujifilm camera…

theo_vd_meijs was zo aardig om ook foto’s van mij te maken. 🙂

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Theo Van Der Meijs (@theo_vd_meijs)